Streven naar het tweede Olympische Goud met Panasonic

Streven naar het tweede Olympische Goud met Panasonic

Panasonic en de Duitse speerwerper Thomas Röhler, olympisch kampioen in 2016 en Europees kampioen in 2018, werken dit Olympische jaar samen toe naar zijn tweede Olympische Goud. De technische uitrusting van Panasonic maken zowel een optimale voorbereiding op de concurrentie als een geavanceerde trainingsanalyse mogelijk. De PT-MZ16KL-laserprojector van Panasonic simuleert het Olympisch Stadion in Tokio om specifiek Röhlers visuele oriëntatie te trainen in een situatie die zo dicht mogelijk bij een wedstrijdsituatuie ligt. Röhler gebruikt ook Panasonic camera’s en een 4K Panasonic TV voor de technisch veeleisende trainings- en bewegingsanalyse.

Thomas Röhler heeft al enkele maanden training achter de rug om zijn worp te perfectioneren, en heeft daarvoor nog vele weken en talrijke wedstrijden in het verschiet.

“Van oktober tot april gooien we ballen tegen een dekzeil in de hal. Dat is een hoeveelheid van ongeveer 500 ballen per trainingsweek. Ik mik op een dradenkruis dat we op het zeil getekend hebben. Mijn trainer Harro Schwuchow kwam op het idee om beelden van de wedstrijdlocaties simpelweg op dit dekzeil te projecteren om mijn visuele oriëntatie beter te kunnen trainen”, legt Röhler uit, die met zijn trainer veel innovatieve trainingsmethoden heeft ontwikkeld.

Het ogenschijnlijk eenvoudige idee was niet zo eenvoudig te implementeren: “De eisen voor de technologie zijn bijzonder hoog. We trainen bij daglicht en gooien ballen van tussen de 300 gram en twee kilogram met grote snelheid en druk tegen een dekzeil. Het beeld moet echter duidelijk zichtbaar zijn, zodat we ons optisch kunnen oriënteren”, zegt Röhler, die de uitdagingen beschrijft die alleen met de Panasonic-projector konden worden opgelost.

Omdat de apparatuur in Halle na elke training gedemonteerd moet worden, werd gekozen voor een compact apparaat – maar ook een krachtig apparaat. Wedstrijdlicht wordt gesimuleerd met 16.000 lumen. De optiek van de projector is gekozen na een 3D-simulatie zodat de projector optimaal geïnstalleerd kan worden zonder de opstart te verstoren. De lensverschuiving van de projector wordt gebruikt om het beeld voor het naderingspad te projecteren, hoewel de projector offset naar de zijkant is geplaatst. In grote wedstrijden zoals de Olympische Spelen hebben de deelnemers voor de wedstrijd zeer weinig ‘proefworpen’ op het terrein. De simulatie met de beamer maakt het mogelijk om het betreffende stadion te visualiseren, waardoor de atleet zich kan aanpassen aan de specifieke omstandigheden die hij op elk wedstrijdterrein kan verwachten.

Panasonic tilt de worp-analyses naar een nieuw niveau met twee Panasonic-camera’s, de Lumix FZ 2000 en de AG-CX10 die 4k-video’s vastleggen. De camera’s maken video-opnames met hoge resolutie mogelijk, evenals direct delen, opnieuw afspelen en inzoomen, zodat de trainer de details van de beweging van de sporter op een 4K Panasonic OLED-tv kan analyseren

#SharingthePassion al meer dan 30 jaar

Sinds de Olympische Spelen in Calgary in 1988 ondersteunt Panasonic de waarden van de Olympische Beweging en de uitzending van livebeelden naar bijna alle landen in de wereld als officiële, wereldwijde partner op het gebied van audio- en videoapparatuur. In 2006 werd Panasonic ook de eerste officiële wereldwijde partner van de Paralympische Spelen.

“Met de technische ondersteuning voor Thomas Röhler en de jonge atleten van zijn team bouwen we voort op de Olympische geschiedenis van Panasonic. Daartoe behoort ook het feit dat we al meer dan 30 jaar de passie voor sport tot in de huiskamers over de hele wereld brengen, met onze knowhow en producten. Voor ons is ‘Sharing Passion’ niet alleen een reclameslogan, het is ook de drive en motivatie voor steeds betere producten en diensten – vergelijkbaar met het werk van Thomas Röhler”, zegt Junichi Suzuki, CEO van Panasonic Europe.

Panasonic: https://www.panasonic.com/global.

Ga voor meer informatie naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/visual-system-solutions-1

Lees voortgang

Delen met anderen