Stuntshow in Movie Park Germany in Bottrop met nieuw RCF-geluidssysteem

Stuntshow in Movie Park Germany in Bottrop met nieuw RCF-geluidssysteem

Brandende auto’s, piepende banden, auto-achtervolgingen – de live stuntshow ‘Operation Red Carpet’ in Movie Park Germany in Bottrop biedt dit allemaal… én meer. Het nieuwe RCF-geluidssysteem, geïnstalleerd voor het nieuwe seizoen en gebaseerd op HL 40-line arrays en HS 2200-subwoofers, zorgt ervoor dat de actie van de show akoestisch gelijkwaardig is aan een blockbuster.

De actiestuntshow in Movie Park Germany in Bottrop vindt meerdere keren per dag plaats op een 80 meter breed openluchtpodium. Per voorstelling kunnen maximaal 3.500 bezoekers op de tribunes het spektakel meemaken. Om de toeschouwers van de show te voorzien van geluid op de 22 oplopende rijen tribunes, viel bij de technische managers van Movie Park, Christian Pieper (2e Supervisor Audio & Video Repair & Maintenance) en Walter Weijten (Supervisor Audio & Video Repair & Maintenance), de keuze op een HL 40 Line Array-systeem van RCF.

Breedte van het podium

Om de volledige breedte van het podium te beslaan, werden vier Main Hangs verdeeld over de breedte van het podium en in de achtergronden gemonteerd. Deze zijn elk uitgerust met zes units van de passieve 2-weg line array module HL 40 (LF 2×10″Nd / HF 4″vc-Nd). De vier hoofdophangingen worden elk gecompleteerd door 2x HS 2200 (2×18″) subwoofers, die ook direct achter de line array-modules in de opstelling zijn opgehangen. Zes nieuwe XPS 16KD-systeemversterkers van RCF zijn geïnstalleerd in de centrale apparatuurruimte met airconditioning voor stroomvoorziening en audiosignaaldistributie.

Volledige audionetwerk

Het volledige audionetwerk van Movie Park Germany werkt op basis van het Dante-netwerkprotocol. Om een ​​naadloze integratie in het actie-stuntshowgebied te bereiken, zijn de zes XPS 16KD geschikt voor Dante.

“De geluidsversterking van onze stuntshow is niet alleen een uitdaging vanwege de breedte van het hele podium. De afstand tot het publiek en het feit dat ze de show volgen op een stijgende tribune maakt het lastig. Maar we zijn erin geslaagd met dit nieuwe systeem”, zegt Walter Weijten, Supervisor Audio & Video Repair & Maintenance bij Movie Park, over de nieuwe geluidsinstallatie. Christian Pieper, 2nd Supervisor Audio & Video Repair & Maintenance bij Movie Park, voegt toe: ”De passieve HL 40 line arrays in combinatie met de nieuwe XPS 16KD systeemversterkers doen geweldig werk, en het geluid bevalt ons, en nog belangrijker, ons publiek.”

Perfecte oplossing

Voor Udo Stoof, Project Manager, Installed Sound bij RCF, was het combineren van de passieve HL 40s met de nieuwe XPS 16KD System versterkers de perfecte oplossing voor deze installatie. ”De passieve HL 40-elementen en HS 2200-subwoofers kunnen samen met de netwerkcompatibele XPS 16KD-versterkers ideaal worden geconfigureerd met behulp van RDNet-software, waarvoor RCF nieuwe aangepaste luidsprekerpresets heeft geleverd. Bovendien bieden de 4-kanaals XPS 16KD-versterkers hoge vermogensreserves voor de arrays en subs en talrijke individuele aanpassingsmogelijkheden, waaronder FirPHASE-filters op arraygroepen. Bovendien kan de actuele bedrijfsstatus van het systeem op elk moment worden gecontroleerd en geëvalueerd via de bestaande audionetwerkinfrastructuur in het Movie Park.

Maar ook – en niet in de laatste plaats – de uitstekende samenwerking met het Movie Park-team en onze RCF-installatiepartner Fantasy GmbH uit Neuss met Dirk Dubbelmann. Zij hebben de realisatie van deze buitengewone toepassing tot ieders tevredenheid mogelijk gemaakt.”

Ga voor productinformatie over RCF’s HL 40 line arrays en XPS 16KD systeemversterkers naar de RCF-website: https://www.rcf.it/de/products/by-family/details/-/of/serie/HL+SERIES /2/33 en https://www.rcf.it/de/products/product-detail/xps-16kd. Meer informatie over Movie Park Germany in Bottrop en de stuntshow is te vinden op deze website: https://www.movieparkgermany.de/.

Foto: Movie Park Germany in Bottrop with RCF HL 40; Copyright dBTechnologies Deutschland GmbH

Lees voortgang

Delen met anderen