TDF Group maakt een op maat gemaakt media-over-IP-netwerk met MediorNet muon-technologie

TDF Group maakt een op maat gemaakt media-over-IP-netwerk met MediorNet muon-technologie

De TDF Group, een Franse dienstverlener voor telecommunicatie- en uitzendinfrastructuren, beveiligde netwerken en connectiviteitsdiensten, bouwt voort op de MediorNet muon-technologie van Riedel in Parijs. Als onderdeel van een nieuw multi-client media-over-IP-netwerk dat is afgestemd op de operationele en serviceworkflows van TDF, maken de compacte muon sfp’s migratie mogelijk van legacy sdi-formaten via de smpte-2110-standaard voor het verwerken van ongecomprimeerde signalen.

Ambitieus project

“Het bundelen van de prestaties van een state-of-the-art fpga in het compacte formaat van een sfp is allesbehalve triviaal. Dit was een van de redenen waarom we ons tot Riedel wendden voor dit ambitieuze project”, zegt Daniel Rodriguez, Hoofd Media Innovation Programs bij TDF. “Bovendien draagt ​​de MediorNet muon-technologie van Riedel bij aan onze strategie, aangezien de markt geleidelijk migreert van sdi naar IP met minimaal risico dankzij de hybride architectuur.”

Praktische interfaces

De op sfp gebaseerde MediorNet muon IP-gateways van Riedel bieden praktische interfaces voor het omzetten van sdi-signalen naar de IP-wereld. Met hun kleine vormfactor (sfp+, sfp28) kunnen de 3g/hd-compatibele muon a sfp’s zelfs in een standaard 10ge/25ge ip-switch worden geïnstalleerd. De softwaregedefinieerde modules zijn verkrijgbaar met een reeks verschillende invoer- en uitvoerconfiguraties – inclusief bnc, glasvezel of hdmi – en kunnen ook worden geconfigureerd voor smpte st 2110 en st 2022-6 inkapseling.

Het media-over-IP-netwerk van TDF beschikt niet alleen over muon a sfp’s die rechtstreeks in IP-switches voor hd-videoresoluties zijn ondergebracht, maar ook sfp’s uit de muon b-serie in Riedel’s virtu 32-aggregator voor veeleisende uhd-videoverwerking kunnen worden gebruikt. Met maximaal twee uhd-kanalen per sfp, stelt de granulariteit van muon-technologie TDF in staat om hun netwerk naar behoefte te schalen – terwijl het risico op hardwarestoringen wordt geminimaliseerd. Daarnaast ondersteunt MediorNet de restful api, waardoor TDF het systeem eenvoudig kan aanpassen aan uw eigen wensen.

Technologieleider

“Hierbij zetten we ons in om de technologieleider in de media-industrie te zijn, en ons nieuwe media-over-IP-netwerk weerspiegelt dat”, voegt Daniel Rodriguez toe. “Het multi-client netwerk stelt de hele Franse markt in staat om veilig media-inhoud uit te wisselen, ongeacht het formaat, en ondersteunt onze klanten bij de vlotte en veilige migratie naar IP. Diep verankerd in het netwerk en cruciaal voor het nationale succes: Riedel’s MediorNet muon-technologie.”

“We zijn trots om onze MediorNet IP-technologie in te zetten in een state-of-the-art project zoals het nieuwe media-over-IP-netwerk van TDF”, zegt Franck Berger, Regional Sales Director, Zuid-Europa, bij Riedel Communications. “Het was echt indrukwekkend hoe snel en soepel de TDF-teams onze technologie adopteerden en alle voordelen integreerden in hun op maat gemaakte infrastructuur. Met het nieuwe netwerk kan het bedrijf zijn klanten verbinden via datacenters van derden, waardoor ruimte en energiekosten worden bespaard terwijl de end-to-end signaalketen wordt geoptimaliseerd op het gebied van kwaliteit en latentie.”

Lees voortgang

Delen met anderen