Thais Planetarium uitgerust met L-Acoustics

Thais Planetarium uitgerust met L-Acoustics

De Chonprathan Wittaya School, opgericht in 1955, is een particuliere instelling met meer dan zesduizend studenten die programma’s op basis- en secundair onderwijs volgen in zowel Thais als Engels. De school, die net buiten Bangkok ligt, heeft onlangs een planetarium gebouwd om documentaires over de aarde en de ruimte te tonen als onderdeel van het onderwijscurriculum.

Systeemintegratoren Be Balance gebruikten, samen met de lokale L-Acoustics Certified Provider Vision One, Soundvision-software om 5.1- en 7.1-surroundsystemen te ontwikkelen, rekening houdend met de architecturale specificaties van de ruimte, die nog in aanbouw was.

Overtuigd van de kwaliteit

Het technische team van de school was overtuigd van de kwaliteit van L-Acoustics-oplossingen van wereldklasse en herkende het merk van projecten zoals de spraakmakende koninklijke crematieceremonie van wijlen Thaise koning Bhumibol, waar Vision One audio werd ingezet. Op basis van de voorspellingen van Soundvision koos het team voor het 7.1-systeem vanwege de optimale 360-graden dekking.

Dankzij gedetailleerde structurele tekeningen van het koepelvormige interieur van het planetarium konden Be Balance en Vision One de luidsprekeropstelling, hoeken en steunpunten plotten. Het team koos voor een combinatie van L-Acoustics A10 Wide en X8 vanwege de precisie van hun horizontale en verticale dekkingshoeken en hun ideale verhouding tussen vermogen en grootte voor de ruimte van de locatie.

Installatie

De installatie bestond uit drie L-Acoustics A10 Wide opgehangen in Links-Centrum-Rechts configuratie. Er werden in totaal acht X8 geïnstalleerd als surround L/R en surround achter L/R. Aan de voorkant en in het midden van het planetarium werd een KS21-subwoofer vlak in een muur geïnstalleerd. Be Balance vertrouwde op Vision One om het systeem te configureren en af ​​te stemmen met LA Network Manager. Tijdens een testsessie hoorden de technische operators van de school voor het eerst de onberispelijke geluidskwaliteit van het L-Acoustics-systeem en maakten ze kennis met de gebruiksvriendelijke bediening.

Verwachtingen

Chonnaphat Kanlaiphiphat, sound system designer bij Be Balance, onthult hoe het complete L-Acoustics systeem aan de verwachtingen van de klant voldeed. “Iedereen die in het publiek zat, kon consistente SPL-dekking ontvangen met briljante en uitgebalanceerde geluidshelderheid in meerdere uitvoerformaten; L/R-stereo, surround 5.1 en surround 7.1. We zijn er trots op het allereerste L-Acoustics-systeem van Thailand in een planetarium te hebben uitgerust, voor een zeer gerenommeerde naam in de particuliere onderwijssector in Thailand.”

Lees meer over Vision One op www.visionone.co.th.

Lees voortgang

Delen met anderen