The Flying Dutchman – Cameo® verlicht openluchtopera in Litouwen

The Flying Dutchman – Cameo® verlicht openluchtopera in Litouwen

De openluchtproductie van Wagners opera ‘The Flying Dutchman’ op de historische scheepswerf Paul-Willy-Lindenau in Litouwen was in 2022 een van de absolute podiumhoogtepunten in Europa en werd live uitgezonden op het streamingplatform OperaVision. Lichtontwerper Andrius Stasiulis en de dienstverlener op het gebied van evenemententechnologie Baltic Production Service gebruikten meer dan 200 voor buiten geschikte Cameo-spots voor de enscenering van het spectaculaire podium.

De hoofdrolspelers van Wagner speelden op een 50 meter lang podium en bewogen zich ver daarbuiten op het schip en de zijdelings opgetuigde bovenbouw, soms 40 meter uit elkaar. Daarnaast stonden Andrius Stasiulis en Baltic Production Service voor de uitdaging om een ​​lichtopstelling op te zetten die even geschikt was voor live- als cameragebruik. In totaal vertrouwde het team op 38 OPUS X-profielen als spot- en koplampen, terwijl de 32 OPUS H5 voornamelijk werden gebruikt voor showelementen.

Met de OPUS X Profile Moving Head was Baltic Production Service vooral onder de indruk van de enorme helderheid van 33.000 lumen en de gelijkmatige kleurmenging. De OPUS H5 maakte ook indruk met zijn CMY-kleurenmenging, waardoor de beam-spot-wash-hybride de ideale keuze is voor theatrale producties voor Jurgis Uborevicius.

De ZENIT W600- en W300-modellen en de ZENIT P130 LED PAR‘s werden gebruikt voor wash- en uplight-taken. Hier kwamen de magnetisch verwisselbare diffusoren volledig tot hun recht als het ging om het aanpassen van de verlichting aan verschillende scenario‘s.

Baltic Production Service kon voor de levering van de Cameo-spots rekenen op de ondersteuning van NicLen: “In een kleine markt als Litouwen is het erg belangrijk om een ​​dry hire partner als NicLen te hebben om ook hier de grootste shows te realiseren”, bevestigt Jurgis Uborevicius van Baltic Production Service.

De volgende Cameo-producten werden gebruikt in ‘The Flying Dutchman’:

32x OPUS® H5 Beam-Spot-Wash hybride moving head

38x OPUS® X-profiel High-Power profiel moving head

32x ZENIT® W600 SMD Outdoor SMD-LED Wash Light en stroboscoop

40x ZENIT® W300 LED-waslamp voor buiten

60x ZENIT® P130 LSD PAR-schijnwerpers met IP65-bescherming

#Cameo #ForLumenBeings #EventTech #ExperienceEventTechnology

Extra informatie:

klaipedosmuzikinis.lt

bps.lt

cameolight. com

adamhall.com

blog.adamhall.com

Foto: ©Martynas Aleksa

Lees voortgang

Delen met anderen