Thomas Riedel investeert in Wuppertal en neemt internetprovider tal.de over

Thomas Riedel investeert in Wuppertal en neemt internetprovider tal.de over

De Wuppertaler ondernemer Thomas Riedel onderbouwt zijn toewijding aan de vestigingsplaats Bergisches Land en stimuleert de digitalisering van de stad met de overname van tal.de.

Lokale focus

Het bedrijf, in 1996 opgericht in Wuppertal onder de naam KDT, ziet zichzelf als een full-service internetprovider. Met een sterke lokale focus biedt tal.de een breed assortiment dienstenaanbod van internettoegang tot domeinregistratie en webhosting tot virtuele servers en echte serverhosting voor zakelijke en particuliere klanten.

Eigen infrastructuur

Het beschikt over een eigen infrastructuur met 300 m2 datacenterruimte en exploiteert een eigen Backbone. “Om onze regio duurzaam te houden en Wuppertal als vestigingsplaats voor bedrijven, maar om ook internationale evenementen aantrekkelijker te maken, moeten we met nog grotere stappen vooruit digitaliseren”, zegt Thomas Riedel. “tal.de is de perfecte lokale speler met een goed ontwikkelde netwerkinfrastructuur.”

Perfecte basis

Deze is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de stad Wuppertal en de WSW. Zo hebben al meer dan 100 scholen 1G-internettoegang en heeft het bedrijf ook honderden reguliere bussen uitgerust met wifi om stedelijke mobiliteit in het Bergisches Land te bevorderen. Met Olivier Görts neemt een ervaren manager en expert het stokje over vanaf 1 februari 2022: “tal.de combineert liefde voor de regio met klantgerichtheid en digitale competitie. Dit is de perfecte basis om onze visie van een optimaal genetwerkte regio met al zijn talrijke onderwijs-, sport- en evenementenfaciliteiten en zakelijke klanten en particuliere huishoudens.”

Thomas Riedel ©Riedel

Lees voortgang

Delen met anderen