TOBACCO Theater doet het wéér net even anders!

TOBACCO Theater doet het wéér net even anders!

Nuttigere verdienmodellen

“Denk je nou echt dat een groep mensen met elkaar gaat zitten op 1,5 meter afstand en daarvoor een locatie gaan huren? Dat eenieder heel geforceerd op vaste tijdstippen moet gaan verplaatsen en dat de interactie in de pauzes en na het congres geheel achterwege blijft door de opgelegde afstand? Terwijl dat vaak juist de momenten zijn dat er interactie is tussen de bezoekers. Nee toch? Laten we alsjeblieft onze energie in nuttigere verdienmodellen steken en niet in mooie filmpjes maken van een man in een te groot pak en een scheiding in het haar naar links, die vertelt hoe fantastisch het allemaal wel kan in zijn locatie. Ik noem dat jezelf serieus in de mailing nemen. Laten we commercieel oprecht blijven en zeggen: ‘Het kan niet!’”, aldus pur sang evenementen man van Wilsum, tevens eigenaar van Uitjesbureau, Uitjes.nl en DeArtiesten.

Voorsprong
“Máár…”, zo vervolgt Van Wilsum vol passie, “er liggen wel degelijk hele grote kansen, maar dan moet het wel net even anders dan een aantal stoelen neerzetten op veilige afstand en zeggen ‘kom maar binnen met je gasten en euro’s’. Die 1,5 meter zullen we de komende maanden wel moeten gaan accepteren. Dat is denk ik niet anders. Als TOBACCO hebben we de afgelopen jaren wel een enorme voorsprong op kunnen bouwen op het gebied van kennis en techniek als het gaat om livestream meetings. Onze commerciële klanten komen voor 40% uit het buitenland. Al lang voor de coronacrisis organiseerden we voor internationale bedrijven als Booking com, Facebook, John Frieda en Virgin Hyperloop One al internationale meetings via livestream. Niet raar dus dat we direct na het uitbreken van de coronacrisis op livestream hebben ingezet met onze Livestream Studio’s Amsterdam.”

Kans

Van Wilsum vervolgt vol energie: “We zijn een commercieel theater met tien verschillende zalen. Onze twee grootste zalen hebben we nu geheel getransformeerd naar de twee grootste livestreaming studio’s van Amsterdam waarin niet alleen de sprekers aanwezig kunnen zijn, maar juist ook tientallen bezoekers kunnen plaatsnemen. Wel op 1,5 meter van elkaar natuurlijk. Deze aanwezigheid verhoogt, zo wordt al jaren in de televisiewereld waar ik vandaan kom, aangetoond.  Het aantal kijkminuten en de intrinsieke belangstelling en de daarmee samenhangende verhoogde follow-up nemen gelijk bij het aanwezig zijn van live publiek een vogelvlucht in belangstelling. En dat is exact wat je wilt bereiken met je meeting. Interactie vindt er niet alleen plaats tussen de sprekers achter de desks en aan de gastentafel maar ook juist met het aanwezige publiek én niet te vergeten de virtuele kijkers die via onze chatmodus kunnen meepraten en hun vragen via de gastheer kunnen stellen. Je wilt niet weten hoeveel extra business dit drietrap model van 1. Livestream, 2. Publiek en 3. Livechat al heeft opgeleverd. Die is enorm, maar dan moet je wel de juiste omgeving bezitten of scheppen voor zo’n meeting. En laten wij dat nou juist in optima forma hebben,” eindigt van Wilsum.

Tot slot

Het gaat volgens van Wilsum allemaal nog wel even duren voordat er weer grotere groepen van 150+ mogelijk zijn. Hij zou blij zijn als dit op 1 januari 2021 al het geval zal zijn. “Ik heb eerst mijn lange blauwe Jomanda jurk aangetrokken, toen Rutte gebeld en daarna in een glazen bol gekeken. Want ik durf niets zelf te voorspellen. Wat ik wel zeker weet is dat de combinatie van live streaming, fysiek publiek en de livechat interactie nu al een succes is.”

Lees voortgang

Delen met anderen