Torre Sevilla getransformeerd door Showtec

Torre Sevilla getransformeerd door Showtec

De Torre Sevilla in Sevilla, Spanje is het hoogste gebouw in de regio Andalusië en sinds Andalusië Dag (28 februari) is er dagelijks een spectaculaire lichtshow te zien. PlanB, de makers van de show, schakelde BGL in om de door EQC geleverde fixtures te installeren.

Dankzij de hoogte van de Torre Sevilla is de lichtshow in heel Sevilla te zien. De lichtshow verlicht de top van het gebouw met voortdurend veranderende kleuren en patronen en zorgt zo voor een fantastisch visueel spektakel.

Het is geïnstalleerd op iets meer dan 180 meter hoogte. Dan kun je alleen maar aannemen dat BGL, het bedrijf dat de lampen heeft geïnstalleerd, een team zonder hoogtevrees heeft! De apparatuur werd geleverd door EQC. Zij leverden in totaal 300 Showtec Cameleon Bar 16 RGBW LED bars met een IP65-classificering om de visie van PlanB te vervullen.

De Cameleon Bar 16 maakt deel uit van Showtec’s Cameleon-serie die ook schijnwerpers en spots omvat die allemaal in staat zijn om subtiele pastelkleuren, heldere en volle, krachtige kleuren en pure wit-tinten te produceren. Dat maakt ze perfect voor kleurmenging en het verlichten van objecten binnen of buiten, dankzij hun IP65-classificatie. Met 16 LED’s per bar en dimmer- en stroboscoopfuncties aan boord was de Cameleon Bar 16 de perfecte keuze voor dit project.

Hoewel gebouwen zoals de Torre Sevilla op zichzelf al indrukwekkend zijn, kan innovatieve verlichtings met fixtures zoals de Showtec Cameleon het uiterlijk volledig transformeren.

Beelden van Torre Sevilla en Juan Flores

Lees voortgang

Delen met anderen