Unieke beelden met Elation en ADJ bij Dance Studio Vol. 1

Unieke beelden met Elation en ADJ bij Dance Studio Vol. 1

Dance Studio Vol. 1 is de nieuwste toevoeging aan het nachtleven in de wijk River North in Chicago. Het is een van de meest unieke clubs die je zult vinden. Het plafond boven de dansvloer bestaat uit 470 ADJ spiegelballen, zowel statisch als kinetisch, die zich vermengen met Elation Professional DARTZ 360 ™ en Fuze Wash Z120 ™ moving heads voor een unieke lichtshow.

Nostalgisch en modern

De nieuwe nachtclub en evenementenruimte is een locatie die ruimte biedt voor 350 plaatsen met livemuziek, dj’s en ander entertainment. Het in Chicago gevestigde AV-ontwerp- en integratiebedrijf Craft Lighting kreeg de opdracht om de ruimte te ontwerpen, installeren en in bedrijf te stellen en kwam met een nostalgisch maar toch uitgesproken modern concept dat verder gaat dan het dansgedeelte op de tweede verdieping van de nachtclub. Het omvat ook de buitenste steeg, gang en trappenhuis.

Noah Craft, eigenaar en hoofdontwerper bij Craft Lighting, legt de rol van de Elation-armaturen uit in het nieuwe ontwerp. “Mijn collega en zakenpartner Jason Reberski bij JRLX was een groot voorstander van de DARTZ / Fuze-combinatie. De vorige iteratie van deze locatie (Studio Paris) had een verlichtingspakket dat voornamelijk bestond uit Elation-armaturen, die hen ruim gedurende de 8-jarige levensduur van dienst waren, dus de eigenaren waren blij dat we een Elation bewegend lichtpakket hadden gespecificeerd.”

Unieke looks

Craft zegt dat de DARTZ-armaturen dienen als het belangrijkste werkpaard voor het verlichtingssysteem van de dansvloer. “Hun snelheid, uitgebreide functieset en verbluffende output pasten perfect bij dit project.” De compacte LED-beam / spot movingheads met krachtige smalle beam-output zijn gemonteerd in een paar concentrische cirkels boven de dansvloer, waardoor ze met hun dubbele prisma’s, frost en continue pan / tilt een eindeloze reeks unieke looks kunnen creëren.

‘Pin-spotting’

Craft zegt dat de Fuze Wash Z120 single-source RGBW movingheads een uitstekende aanvulling zijn op de DARTZ-armaturen met hun uitstekende output, kleur en zoombereik. “Naast hun gebruik als dansverlichting houdt de eigen crew van de club van deze armaturen vanwege hun vermogen om aantrekkelijke aanpasbare ‘pin-spotting’ te bieden die hun klanten mogelijk nodig hebben op voedselstations of activaties”, zegt hij.

Naast de DARTZ- en Fuze-armaturen ronden Elation Protron 3K Color ™ LED-flitsers en Cuepix Blinder WW2s ™ het dansvloerverlichtingspakket af. “We waren zeer bekend met de WW2-oogkleppen van veel eerdere projecten, maar dit was onze eerste ervaring met de nieuwe flitsers”, aldus Craft. “Onze klant houdt van de rijke kleuren en hun vermogen om met hoge intensiteit ‘de ruimte te overspoelen met kleuren’.”

Adembenemend

De club is op zichzelf al indrukwekkend, maar bij interactie met zo’n 470 spiegelballen is het spervuur ​​met meerdere bundels gewoon adembenemend. Craft merkt op dat, toen de klant erom vroeg de dansvloer te vullen met honderden spiegelballen, het hen de kans gaf om het pakket met bewegend licht op nog meer creatieve en onverwachte manieren te gebruiken. Hij concludeert: “We hebben niets dan positieve feedback gekregen van onze klant over de visuele impact en betrouwbaarheid van de Elation-producten die in dit project worden gebruikt.”

Elation en ADJ equipment:

12 x Elation Professional DARTZ 360

18 x Elation Professional Fuze Wash Z120

6 x Elation Professional Proton 3K Color LED Strobe

5 x Elation Professional Cuepix Blinder WW2

3 x ADJ M-4040 Mirror Ball

68 x ADJ M-2020 Mirror Ball

76 x ADJ M-1616 Mirror Ball

113 x ADJ M-1212 Mirror Ball

210 x ADJ M-800 Mirror Ball

4 x ADJ HD MB40KG Heavy Duty Mirror Ball Motor

12 x ADJ M-103HD Heavy Duty Mirror Ball Motor

45 x ADJ M-101HD Heavy Duty Mirror Ball Motor

24 x ADJ Pinspot LED Quad DMX

10 x ADJ DP 415R DMX Dimmer/Switch Pack

+ various Accu-Cable DMX cables

Foto:  Alicia Fierro

www.dancestudiochi.com

www.craftlighting.co

Lees voortgang

Delen met anderen