Unlimited Vision & Sound creëert bijzondere ervaringen met Panasonic studiocamera’s

Unlimited Vision & Sound creëert bijzondere ervaringen met Panasonic studiocamera’s

Met de inrichting van een inpandige studio en een paar mobiele regiemeubels voor corporate evenementen was Unlimited Vision & Sound vlak voordat de Covid-pandemie uitbrak klaar voor het realiseren van hybride evenementen. Wat voor sommige bedrijven en sectoren een uiterst stille en financieel zware periode bleek, werd voor het bedrijf een groot succes. De kwaliteit en betrouwbaarheid die Panasonic biedt, heeft daar zeker aan bijgedragen.

Totaaloplossing

Unlimited Vision & Sound is een expert op het gebied van tijdelijke en vaste audiovisuele installaties en biedt een totaaloplossing op het gebied van beeld, licht, geluid en special effects voor evenementorganisatoren, bedrijven en instellingen. “In alle evenementen en activiteiten die we ondernemen, staat het leveren van een bijzondere ervaring voor de klant en zijn klanten centraal,” vertelt Pascal van Engelen. “Daarom was investeren in HD-camera’s geen optie meer. De lat moest kwalitatief hoger. Voor ons was de lancering van de Panasonic remote camera AW-UE 150 PTZ in combinatie met de studiocamera’s van Panasonic de grote kans voor een perfecte businesscase voor de verhuur. Dat de PTZ-camera over dezelfde native 4K-sensor beschikt als de studiocamera’s heeft hierbij de doorslag gegeven. De camera’s kunnen zo allemaal op dezelfde manier worden afgeregeld. De regie kan daardoor gemakkelijk van de ene naar de andere camera schakelen zonder in te boeten aan kwaliteit. Dit verhoogt de dynamiek van de uitzending en de ervaring die we aan de klant bieden.”

Unlimited Vision & Sound investeerde voor het realiseren van de inpandige studio en de mobiele regiemeubels in tien AW-UE150 remote camera’s, AW-RP150- en AW-RP60-controllers en vier 4K-studioketens AK-UC4000, met bijbehorende AK-HVF100 viewfinder, AK-UCU600 CCU en AK-HRP1000 remote panel. Panasonic verzorgde de training waardoor het bedrijf vol vertrouwen aan de slag kon gaan. “Zo werden we een van de eerste AV-specialisten die online tv-uitzendingen gingen produceren voor een brede en vooral nieuwe doelgroep,” vult Van Engelen aan. “Hiermee was Unlimited Vision & Sound voorbereid op een toekomst in een IP-omgeving.”

Eigentijdse wijze communiceren

“Covid-19 is voorlopig nog niet weg. Alleen al daarom is de behoefte van bedrijven om op een aansprekende en eigentijdse wijze te kunnen communiceren met collega’s, relaties en achterban groter dan ooit. Met gemiddeld zes online (tv-)uitzendingen per week kunnen we gerust zeggen dat we succesvol weten te voldoen aan de vraag naar hoogwaardige communicatie”, zegt Van Engelen.

Hybride evenementen

“Ondertussen zien we de inzet van camera’s niet alleen in een studio-omgeving terugkomen. Steeds vaker worden ook op locatie bij de klant camera’s ingezet. De zogenaamde hybride evenementen zullen voorlopig wel de norm blijven. Dat vraagt om flexibiliteit, creativiteit én kwaliteit. De aangeschafte Panasonic Broadcast-camera’s passen daar perfect bij. Ze zijn uiterst breed inzetbaar, van sportevent tot studio, zelfs in low-light situaties. De combinatie met LED-schermen garandeert een brede inzet bij de meest uiteenlopende producties”, aldus Van Engelen.

Unlimited Vision & Sound bestaat dit jaar 25 jaar. Het bedrijf is lang geleden voorzichtig begonnen met online video en sindsdien uitgegroeid tot een gewaardeerde AV-dienstverlener in de B2B markt. Korte lijnen en de uitvoering op hoog niveau van producties in hele brede zin zijn speerpunten van het bedrijf. De studio-activiteiten en faciliteiten zijn inmiddels een vaste oplossing van het verhuurpakket voor de lange termijn. En dit alles natuurlijk in combinatie met de kwaliteit van Panasonic Broadcast & ProAV.

Bijgaande showreel geeft een overzicht van de verschillende realisaties van Unlimited met de apparatuur van Panasonic Connect : https://www.youtube.com/watch?v=m1hN2SAMlCw

Ga voor meer informatie naar: https://business.panasonic.nl/professional-camera/

Lees voortgang

Delen met anderen