Upgrades van MediaHub Australia naar IP met EVS

Upgrades van MediaHub Australia naar IP met EVS

MediaHub Australia, een toonaangevende specialist in het afspelen van uitzendingen, levering van inhoud, gegevensverwerking en archivering, heeft de Media Infrastructure-oplossingen van EVS gekozen als de hoeksteen van zijn geüpgradede in-house master control room (MCR). Na een uitgebreid RFP-proces van 12 maanden zal de huidige SDI-gebaseerde omgeving in de Ingleburn-faciliteit plaats maken voor een SMPTE 2022-6 / 7 en 2110 IP-platform op basis van EVS’ Cerebrumcontrol and monitoring-oplossing en Neuron, zijn geavanceerde IP stream verwerkingsplatform.

De inzet zal worden uitgevoerd door EVS samen met lokale partner Magna Systems. Bovendien is MediaHub Australia ook een van de nieuwste klanten van EVS na de overname van Axon, wat het strategische belang bevestigt van de deal die in mei 2020 werd ondertekend.

Meerdere workflows

Met Cerebrum zal MediaHub Australia in staat zijn om meerdere workflows onder de knie te krijgen en totale controle en aanpassing te bieden over complexe opstellingen die zijn ontworpen door de vele omroepen waarmee het werkt. Naast de aanpassing en flexibiliteit bij het beheren van SDI-omgevingen, kan het zich ook aanpassen aan en schalen naar toekomstige infrastructuren met behulp van NMOS IS-04- en IS-05-specificaties, zodat het toekomstige productieworkflows in native-IP-formaten kan beheren en controleren.

Nieuwe opstelling

De nieuwe opstelling vereiste flexibele gateway-apparaten met een kleine footprint en allround verwerkingsmogelijkheden voor een breed scala aan audio-video-behoeften in IP-omgevingen. EVS kon aan deze specifieke vereisten voldoen door deze EVS Neuron-oplossing in te zetten. De op ethernet gebaseerde architectuur van Neuron ondersteunt verschillende geavanceerde videoverwerkingsmogelijkheden, zoals framesynchronisatie, up / down-conversie, kleurcorrectie, HDR-conversie, audio (de) insluiting en audio shuffling. Dit zorgt ervoor dat elke ploeg die zich in de MCR van MediaHub Australia bevindt, gemakkelijk de kloof tussen basisband SDI en elk type IP-mediastream kan overbruggen en in een oogwenk kan profiteren van de enorme reeks functies die voor hen beschikbaar zijn.

‘Dynamische flexibiliteit’

“Alle door Magna Systems voorgestelde en geleverde oplossingen zijn grondig getest en lopen ver voorop wat betreft het voldoen aan onze eisen”, aldus Simon Scott, Executive Head of Technology bij MediaHub. “We hebben nu dynamische flexibiliteit bij het verwerken en monitoren van verschillende soorten streams van ASI, IP gecomprimeerd, SDI, IP ongecomprimeerd en verschillende videosmaken, waaronder HD, SD, UHD-4K, HDR, SDR en audioformaten – allemaal met behoud van MediaHub’s hoge SLA en kwaliteitsnormen. Het is echt verreweg de beste oplossing die er is.”

‘Baanbrekende oplossing’

Paul Maroni, Group Sales en Marketing Manager bij Magna Systems voegde toe: “Dit is een baanbrekende oplossing voor MediaHub, een organisatie die de grenzen van technologie blijft verleggen om haar aanbod aan klanten te verbeteren. We zijn verheugd om samen met onze technologiepartner EVS zo’n belangrijk onderdeel te zijn van de volgende groeifase.”

‘Vooruitstrevende organisatie’

Adrian Richmond, Global Sales Manager Media Infrastructure bij EVS, concludeerde: “Dit project is een samenwerking geweest tussen een vooruitstrevende organisatie in MediaHub, de expertise binnen Magna Systems en de beste IP-oplossingen hier bij EVS. We zijn verheugd dat onze Neuron- en Cerebrum-oplossingen de ruggengraat zullen vormen van een dergelijke innovatieve media-infrastructuur die MediaHub zal helpen haar aanbod in de toekomst te blijven verbeteren.”

De geüpgradede MediaHub MCR met de EVS-media-infrastructuur zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden geïnstalleerd en operationeel zijn.

Lees voortgang

Delen met anderen