Vereenvoudig de vergunningaanvraag met SCAD Re-Event

Vereenvoudig de vergunningaanvraag met SCAD Re-Event

In samenwerking met onder andere de politie en de gemeente Nijmegen worden er testen gedaan om een digital twin van een evenement te bouwen waarmee de vergunningaanvraag aanzienlijk vereenvoudigd zou moeten worden. Ontwerpen uit het tekenprogramma SCAD Re-Event bevatten zeer veel informatie die nuttig is in het vervolgtraject, bijvoorbeeld de aanwezigheid van gasflessen, leidingen, maar ook de locaties en oppervlaktes waar wel of geen publiek is.

Als dit ontwerp integraal zichtbaar is in 3D, die ook de omgeving waar het evenement plaatsvindt laat zien, dan geeft dat een veel toegankelijker beeld dan een 2D tekening. Het maakt ook dat VR en AR mogelijk worden (het ontwerp in 3D in realtime zichtbaar op een mobiel die de omgeving filmt).

Point cloud

De andere kant op kan ook, een point cloud die eerder is ingescand inladen in het ontwerp in SCAD Re-Event. Hoewel een ervaren organisator of technisch producent prima kan inschatten hoe het evenement er uit gaat zien, geeft het voor veel betrokkenen een mooi beeld van de impact van een evenement op de omgeving.

Ook wordt er gewerkt aan een koppeling met een crowd simulatie programma. Ook hier geldt dat de informatie waar het publiek wel of niet kan lopen in principe al aanwezig is in de tekening in SCAD Re-Event. Zo is snel te zien waar zich eventueel knelpunten bevinden. Handig hierbij is dat SCAD Re-Event alle bestaande gebouwen en eventueel terrein in 3D kan binnenhalen.

Extra tools

Overigens is wel de verwachting dat ook in de toekomst de meeste ontwerpen gewoon op papier of pdf beoordeeld gaan worden, dus dat aspect blijft de aandacht houden van de ontwikkelaars van SCAD Re-Event. Recent zijn nog wat extra tools toegevoegd om het intekenen van GPS-punten makkelijker te maken. In plaats van elk punt apart te plaatsen en te nummeren kan nu ook een looplijn getekend worden, waarna de GPS punten automatisch worden ingetekend, genummerd en wel.

3D CAD software Nederlands

Lees voortgang

Delen met anderen