Verregende Daytona 500 is geen probleem voor CSM Production en IP-geclassificeerde Elation-uitrusting

Verregende Daytona 500 is geen probleem voor CSM Production en IP-geclassificeerde Elation-uitrusting

CSM Production uit Charlotte, North Carolina, werd opnieuw opgeroepen om de productie voor en na de race te verzorgen voor NASCAR’s Daytona 500. Voor de race van dit jaar was ze dankbaar dat ze overgingen op een IP-geclassificeerd pakket van Elation-verlichtingsapparatuur. De 2021-editie van The Great American Race was een regenachtige aangelegenheid die, ondanks wachten en het karakteristieke racedrama, zonder problemen verliep.

De Daytona 500, die jaarlijks wordt gehouden op Daytona International Speedway in Daytona Beach, Florida, is de meest prestigieuze race op de NASCAR-kalender en maakt traditioneel gebruik van de hoogste kijkcijfers van alle autoraces van het jaar. CSM Production, een bekroond evenementenproductiebedrijf, heeft jarenlang aan de eerste race gewerkt en gebruikt vaak Elation-lichten om evenementen rondom de race te markeren. Dit jaar verzorgde CSM alle pre-race-evenementen, waaronder een concert van countryartiest Luke Combs, coureursintro’s en het volkslied, evenals Victory Lane-vieringen na de race.

Luke Combs speelde voor het live publiek en een wereldwijd publiek op Fox met veiligheidsprotocollen waarbij fans op de tribune moesten blijven zitten. Ashley Tobin Rutherford, senior coördinator technische productie bij CSM Production, ontwierp de verlichting voor het Luke Combs-podium. Ze was aanwezig voor het evenement en legt uit waarom het gebruik van een groot aantal IP65-geclassificeerde armaturen haar werk veel gemakkelijker maakte. “Het schijnt elke dag te regenen in Florida, dus je kunt veel tijd besteden aan het inpakken en losmaken van armaturen”, legt ze uit. “Het gebruik van IP65-armaturen bespaart al die extra tijd en zorgen, zodat we ons kunnen concentreren op andere belangrijke zaken, zoals het intoetsen van het LED-scherm en het verfijnen van de effecten en looks die we willen bereiken.”

Kleiner ontwerp

Het ontwerp van dit jaar was nieuw en iets kleiner dan voorgaande jaren vanwege het verminderde aantal aanwezige fans (beperkt tot ongeveer 30.000, allemaal op de tribunes). Voor het Luke Combs-concert vóór de race construeerde CSM een hoofdpodium van een truss-rooster, vastgeschroefd op een 53-ft lange dieplader waaraan vier 2×7 verticale LED-schermen en een centraal 6×11-scherm hingen, samen met twaalf verlichtingsbuizen. Hier completeerden 12 Elation Cuepix 16 IP ™ 4×4 matrix LED-blinder- en effectpanelen (speciaal voor het evenement door CSM aangekocht), 12 Elation SixPar 200 IP ™ par-lampen en LED-latten de schermachtergrond.

Naast het hoofdpodium waren truss-roosters vastgeschroefd op twee landschapstrailers met PA en extra verlichting voor het concert, waaronder 6 Elation ACL 360 Matrix ™ movinghead-effectpanelen, 8 Elation Platinum Wash LED Zoom ™ moving heads en 12 Elation Cuepix Strip Tri ™ armaturen die werken met 4 Antari M-7 RGBA rookmachines. Alle controlegegevens liepen via een NETRON EN12 ™ -knooppunt van Obsidian Control Systems. Combs zorgde ervoor dat NASCAR-fans zich opwarmden voor de race en vijf nummers uitvoerden met zijn nieuwste nummer live op tv. Na het concert werden de PA-trailers en het middenpodium opgeruimd, waardoor alleen de LED-achtergrond overbleef voor intro’s van de bestuurder met aangepaste inhoud toegewezen aan de schermen en lichten.

Lichtshow

12 Elation Proteus Hybrid ™ IP-geclassificeerde arc source moving heads (gehuurd van Music Matters of Atlanta), 16 Elation Pixel Bar 60IP ™ en 2 Pixel Bar 30IP ™ latten werkten met 4 Antari M-7 RGBA rookmachines om energie toe te voegen aan de zege van racewinnaar Michael McDowell. Acht Proteus Hybrids op truss-torens zorgden voor front wash tijdens de trofee-presentatie en foto’s en zorgden voor de lichtshow bij een nummer dat overal op de speedway werd gespeeld. Vier extra hybride units en foggers op het podium voegden beweging en cryo-effectshots toe tijdens burn-outs, de lichtshow en het verlaten van de auto in de Winner’s Circle. De Pixel Bar-armaturen schetsten de bestaande bewegwijzering om deze te markeren en meer te laten opvallen.

IP-lijn uitgebreid

CSM leverde alle Elation-uitrusting, behalve de Proteus Hybrids, en werkte samen met Elation-rep-firma The Healy Group voor alles wat met Elation te maken heeft. “Het is fantastisch om te zien dat ze hun IP-lijn hebben uitgebreid, wat geweldig is voor alles wat we doen”, zegt Tobin Rutherford. “De uitrusting is van hoge kwaliteit en toch erg kostenefficiënt en achter de schermen kun je altijd rekenen op hun steun. Ze begrijpen deadlines echt.”

Hoewel de regen bleef hangen tijdens het Luke Combs-concert en de pre-race-evenementen, kwam de stortbui uiteindelijk, wat betekende dat Victory Lane-vieringen met vertraging plaats vonden om 01.30 uur. “Het was een lange dag, maar we zouden hier niet zijn als we er niet zo van genoten”, besluit Tobin Rutherford. “Zelfs met alle regen hielden de lichten stand en werkten ze voor een geweldig evenement!”

Lees voortgang

Delen met anderen