Video haalt audio in bij vergaderspecialist Konftel

Video haalt audio in bij vergaderspecialist Konftel

Voor het eerst in haar 32-jarige geschiedenis verkoopt vergaderspecialist Konftel nu meer videoapparatuur dan audio-oplossingen in heel Nederland en het buitenland. Hoogwaardige videosets zoals de Konftel C20Ego en het bekroonde C50800 hybride systeem zorgen voor een revolutionair andere manier van werken – en passen perfect bij de huidige trends in het personeelsbestand.

Jean-Luc Sigonney, Regional Sales Director van Konftel in de Benelux, zegt dat oplossingen gericht op video tegenwoordig 65% van de vraag uitmaken. In de rest van Europa is een vergelijkbaar patroon herkenbaar ten opzichte van op zichzelf staande audioverkopen. Hij zegt dat deze ontwikkeling al versneld inzette vóór begin van de Covid-19-crisis.

“Konftel was het allereerste bedrijf dat een commerciële conferentietelefoon produceerde en verkocht. Alles begon in een kelder in Zweden toen een bankdirecteur meer dan dertig jaar geleden een conferentietelefoon op kantoor nodig had. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste spelers als het gaat om oplossingen voor samenwerking. Maar pas in dit uitzonderlijke jaar begon Konftel meer video-oplossingen dan audio te verkopen.” 

Snelle verschuiving

Hij vervolgt: “We hebben in Nederland een snelle verschuiving gezien van op zichzelf staande investering in audio naar video. We hebben deze trend al vóór de Covid-crisis herkend, maar natuurlijk hebben de moeilijke omstandigheden die ontwikkeling versneld. Video-oplossingen nemen nu ongeveer twee derde van de vraag voor hun rekening en halen voor het eerst in onze geschiedenis de audioverkopen met een aanzienlijke marge in.”

USB-oplossingen

Jean-Luc wijst er eveneens op dat de vraag naar USB-oplossingen nog steeds groeit. Nederlandse bedrijven investeren op dit vlak in oplossingen met een betere performance. Er worden nog hogere verkoopcijfers verwacht naarmate medewerkers weer terugkeren naar kantoor en tegelijkertijd ook thuis werken, bijvoorbeeld door het upgraden van de vergaderruimtes.

“In Nederland, en in veel andere landen in Europa, staan we nu op de drempel van een tijdperk dat we als ‘hybride werk’ kunnen bestempelen,” geeft Jean-Luc aan. “Werknemers werken zowel thuis als op kantoor. Tegelijkertijd worden de meeste zakenreizen nog steeds geannuleerd. Er vinden dus dagelijks een heleboel cruciale videoconferenties plaats met nieuwe klanten en andere belangrijke partners. De eerste indruk is van doorslaggevend belang en maakt de investering in professionele apparatuur noodzakelijk. Dit alles draagt bij aan de enorme groei van de vraag naar professionele video- en audio-oplossingen die we momenteel in Nederland waarnemen.”

Bestverkopende technische producten

Jean-Luc sluit af: “Bovendien is er een bijzonder sterke vraag naar video-oplossingen in zowel het onderwijs op afstand als in de gezondheidssector. De combinatie van deze factoren maakt video-oplossingen dit jaar tot een van de bestverkopende technische producten in Nederland. Het heeft er bovendien voor gezorgd dat een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van oplossingen voor samenwerking voor het eerst meer video-oplossingen verkoopt dan vergadertelefoons.

“Wij verwachten dat deze trends zich zullen voortzetten in 2021 en de jaren erna. De technologie van Konftel zorgt voor een baanbrekende verandering in het werk, het onderwijs en de gezondheidszorg.”

Lees voortgang

Delen met anderen