Virtueel Vrienden van Amstel Live trekt 1,7 miljoen bezoekers

Virtueel Vrienden van Amstel Live trekt 1,7 miljoen bezoekers

De online editie van De Vrienden van Amstel heeft afgelopen zaterdag 1,7 miljoen bezoekers getrokken. Het gratis online event werd vorige week aangekondigd. Onder andere Armin van Buuren, Guus Meeuwis en gastheren Nick & Simon traden op in Ahoy tijdens de meer dan twee uur durende livestream.

Normaal gesproken trekken de Vrienden van Amstel Live-concerten in januari zo’n 150.000 bezoekers. Dit jaar hebben 750.000 mensen een gratis kaartje bemachtigd voor een van de grootste online livestreams in ons land tot nu toe. “Uitgaande van een gemiddelde van 2,3 kijkers per huishouden, maakt dat 1,7 miljoen mensen”, aldus de organisatie.

Capaciteit

Voorafgaand aan het event was er niet op zoveel mensen gerekend. De vraag was dan ook of de livestream dit aantal bezoekers aan zou kunnen, zo laat Machiel Hofman van Tribe Company en producer van het online evenement weten op Nu.nl. “Vlak voor aanvang was het nog even spannend of de livestream het aantal bezoekers aan zou kunnen, doordat op het laatste moment nog zo’n 100.000 mensen een ticket wilden bemachtigen”, aldus Hofman. “De animo bleek veel groter dan vooraf werd gedacht, de capaciteit werd kort voor aanvang daarom nog even flink opgeschroefd. Om 19.30 uur stond er al een lange rij voor de virtuele deur. Vanaf dat moment stroomde de grootste online kroeg vol met vijfhonderd mensen per seconde.”

De line-up bestond naast eerdergenoemde namen uit Thomas Acda, Paul de Munnik en Duncan Laurence. Ook Suzan & Freek, Kraantje Pappie, Typhoon, Diggy Dex, VanVelzen, Dinand, Maan, Jochem Myjer, Paul de Leeuw, Snelle en André Hazes traden op. In het opgezette decor konden artiesten voldoende afstand houden. Daarnaast heeft iedereen voorafgaand aan het evenement een sneltest laten afnemen om de coronamaatregelen te verantwoorden.

Avontuur

Hofman via Linkedln: “Ons doel was simpel; Nederland een leuke zaterdagavond bezorgen. Niks meer, niks minder. Dit resultaat is eigenlijk niet te bevatten’’, aldus Hofman. ‘’Dank aan Amstel Bier voor het vertrouwen in dit avontuur. Dank aan alle artiesten en het management, dit in amper een maand met elkaar neerzetten is ongelofelijk! Leveranciers dank jullie wel voor jullie vriendschap, het meedenken en bewegen en natuurlijk dankjewel #vval en Tribe Company crew. We did this!”

Vrienden van Amstel LIVE 2022

Vorig jaar maakte de organisatie bekend dat de shows, die voor deze maand gepland stonden, vanwege de coronacrisis niet door zouden gaan. Die tickets zijn omgezet naar de nieuwe reeks die volgend jaar januari plaatsvindt.

Bron: www.entertainmentbusiness.nl

Lees voortgang

Delen met anderen