Wereldwijde consumentenvraag naar online evenementen op Eventbrite vertienvoudigd

Wereldwijde consumentenvraag naar online evenementen op Eventbrite vertienvoudigd

Eventbrite, het wereldwijde platform voor ticketing en event technologie, meldt dat de vraag van consumenten naar online evenementen de afgelopen weken in maart is vertienvoudigd. Maatregelen zoals het nemen van afstand die als reactie op Covid-19 in veel landen van kracht zijn, hebben ertoe geleid dat de toch al toenemende vraag naar online evenementen explosief is gegroeid. Het aanbod op Eventbrite is de afgelopen weken verdrievoudigd met tienduizenden online evenementen. Denk aan yogaklasjes, workshops zoals kaasproeverijen en huiskamerconcerten die online worden aangeboden.

“De vraag naar online evenementen groeit momenteel harder dan het aanbod”, aldus Anouk ter Haar, European Marketing Manager bij Eventbrite. “Het biedt een beetje hoop in wat uitdagende tijden zijn voor evenement organisatoren. Nu we in deze periode afstand van elkaar moeten houden, behoort het organiseren van online evenementen tot de nieuwe mogelijkheden.”

Fitness, wellness en persoonlijke ontwikkeling

Op dit moment maken evenementen in de categorieën workshops, persoonlijke ontwikkeling en fitness en wellness als eerste de overstap. Anouk ter Haar: “We zien dat bepaalde evenementen snel de overstap kunnen maken. Yoga- en fitnessklasjes gaan over op online en allerlei cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling grijpen hun kans. Verder zien we ook dat steeds meer kleinkunst, muziek en cabaret zich online begint te manifesteren.”

Werken met Zoom en GoToWebinar

Eventbrite heeft integraties met verschillende videoconferentie en live stream tools, bijvoorbeeld Zoom en GoToWebinar, momenteel de meest gangbare en professionele oplossingen op dat gebied. Op die manier is de livestream alleen toegankelijk voor diegenen die zich hebben ingeschreven. Door met Eventbrite te werken kunnen organisatoren (betaalde) registraties managen en gebruik maken van de marketingmogelijkheden van het platform. Zo heeft Eventbrite integraties met tools als MailChimp en belangrijke social media platformen zoals Facebook, Spotify en Instagram.

Over Eventbrite

Eventbrite is een internationaal ticket- en evenementtechnologieplatform dat grote en kleine evenementenorganisaties van de tools en resources voorziet om live evenementen te plannen, promoten en produceren. Eventbrite’s krachtige platform, dat online of via een mobiele app te bereiken is, is zowel te gebruiken als eenvoudig registratie- en ticketplatform als volledig evenementmanagementplatform. Klanten zijn onder andere Dutch Design Week, LatinVillage, Emerce, elrow en QMusic. Eventbrite is in 2006 opgericht door Julia Hartz, Kevin Hartz en Renaud Visage. Het bedrijf telt inmiddels meer dan 1.000 werknemers en 14 kantoren over de hele wereld.

Lees voortgang

Delen met anderen