ZENIT W600-D zet atletiekatleten in de schijnwerpers voor de tv-beelden

ZENIT W600-D zet atletiekatleten in de schijnwerpers voor de tv-beelden

In februari 2022 ontmoette de internationale baan- en veldelite elkaar op de ISTAF INDOOR Meeting in Düsseldorf. Voor 2.650 toeschouwers in de PSD BANK DOME van Düsseldorf en live op tv streden onder meer Olympisch kampioen verspringen Malaika Mihambo en de Ivoriaanse sprinter Artur Cissé om de overwinning in verschillende disciplines. De technisch dienstverlener btl next GmbH was verantwoordelijk voor de tv-compatibele verlichting van het sportveld, evenals de show enscenering voor de inloop- en prijsuitreikingen. Hiervoor werden in totaal 80 Cameo ZENIT W600-D Outdoor Wash Lights – in de Daylight-versie – gebruikt.

“We hadden een krachtig wit licht nodig met een TV-achtige responstijd waarmee we de sportveldverlichting snel achter elkaar aan en uit konden schakelen”, legt Julian Siewertsen uit, verantwoordelijk voor de hele verlichtingsdivisie bij btl. “Dit was niet mogelijk vanwege het ontstekingsgedrag van de ontladingslampen die standaard in het stadion zijn geïnstalleerd, daarom hebben we gekozen voor een op LED gebaseerde oplossing met de ZENIT W600-D washlights.”

Sinds eind 2021 zijn 40 ZENIT W600-D-lampen in de portefeuille van de in Düsseldorf gevestigde full-serviceprovider en werden voor dit evenement 40 extra units gekocht samen met een samenwerkingspartner. “De ZENIT W600-D dicht de kloof in de conversie van krachtige HQI-schijnwerpers naar LED-armaturen in het witte lichtbereik.”

Zuiver wit licht

Na te hebben uitgezocht welke helderheidsniveaus nodig zijn voor het sportveld, specificeerde btl het aantal benodigde witlichtschijnwerpers en installeerde de 80 ZENIT W600-D-lampen op de gevlogen spanten boven de toeschouwerstribunes in de PSD BANK DOME. Het resultaat maakte indruk op zowel de organisatoren als btl: “De ZENIT W600-D voldoet volledig aan het doel van zuiver wit licht. En we moeten ook een bijzondere vermelding geven aan het indrukwekkend hoge uitgangsvermogen!”

In de toekomst ziet btl de ZENIT W600-D vooral thuis in de beursbusiness. “Naast andere sportevenementen zal het zijn sterke punten kunnen laten zien, met name voor de verlichting van grote stands en objecten, bijvoorbeeld machines en voertuigen. Maar door zijn IP65-classificatie is hij natuurlijk ook geschikt voor elke buitenbehoefte.”

Cameo ZENIT W600-D

Met in totaal 40 witte 18W Cree LED‘s, een enorme lichtstroom van 41.000 lm en IP65-classificatie is de Cameo ZENIT W600-D een bijzonder krachtige wash-lamp voor veeleisend binnen- en buitengebruik. Met een kleurtemperatuur van 5.600K en een kleurweergave-index van 90 is het armatuur de ideale keuze wanneer extreme, daglichtachtige helderheid en ongerepte, natuurlijke kleurweergave vereist zijn. Met geavanceerde 16-bits technologie die kleurmenging en dimmen met hoge resolutie mogelijk maakt, projecteert de ZENIT W600-D extreem intense en homogene kleurvlakken met zijn 18° stralingshoek. Kleurtemperatuurcorrectie en LED-kleurcorrectie, vier selecteerbare dimcurves en instelbare simulatie van het dimgedrag van een halogeenlamp maken deze schijnwerper het perfecte hulpmiddel voor zeer professionele verlichting. Voor maximale flexibiliteit is de ZENIT W600-D uitgerust met Cameo‘s innovatieve SnapMag-technologie. Hiermee kunnen optionele filterframes in enkele seconden magnetisch worden bevestigd om de stralingshoek eenvoudig te wijzigen, zonder gereedschap of de schijnwerper te hoeven demonteren.

Meer informatie:

btl-x.com

cameolight.com

adamhall.com

blog.adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen